İBK'da Ödev Anlayışı | İleri Bilim Koleji

Çocuğa değer katmayan, ezbere dayalı rutin tekrarlardan oluşan, yaratıcılığını ve düşünme becerilerine katkı sağlamayan ödev anlayışından çok uzağız. İleri Bilim Koleji olarak eleştiren, sorgulayan, öğrenmeyi öğreten bir eğitim anlayışını benimsemekteyiz. Bu sebeple amacımız, öğrencilerimizin sorumluluk bilincinin yüksek olması, kendi akademik ve sosyal gelişimleri açısından üzerlerine aldıkları görev ve sorumlulukları en iyi biçimde yerine getirmelerini sağlamaktır.

Eğitime dönük bütün çalışmaların 40 saatlik eğitim programı içerisinde öğrencilerimizin ilgi yetenek ve becerilerine yönelik bireysel eğitim programları hazırlanarak sürdürülmesini hedeflemekteyiz.

Ders performansını pekiştirme ve geliştirmeye yönelik eğlenceli ve proje bazlı ev çalışmaları çocuklarımızın ilgi ve ihtiyaçlarına göre verilebilmektedir.  Böylece öğrencimiz dersine ödev kaygısı ve korkusu yaşamadan mutlu bir birey olarak gelir.

Bununla birlikte Salı ve Perşembe günleri için okulumuzda benimsenmiş olan “Ödevsizlik Günü” anlayışımız doğrultusunda, öğrencilerimizin derslere olan tutum ve motivasyonlarını destekleme yönünde ilerlemekten yanayız.