Yetenek ve Genel Kültür

Çocuklarımıza resim, müzik, yüzme vb. dersleri verirken onların bu alanların hepsinde yetenekli olduğunu düşünmemek ya da mükemmel şekilde bunlarda başarılı olması beklememek gerekir.

Her çocuğun en az bir yeteneği vardır ya da olacaktır. Uzman öğretmenlerimiz ve PDR birimlerimiz tarafından yaklaşık bir aylık bir çalışmanın sonunda her çocuk için bir yetenek belirlenip o alanda öğrencimizin profesyonel düzeye ulaşması sağlıyoruz. Cumartesi öğleden sonraki programımızda uzman kişiler tarafından piyano, gitar, keman, resim, basketbol vb. yaklaşık 20 farklı branşta uzman sanatçı ve sporcularla çalışmalar yapılıyor. Böylece çocuklarımız akademik yönden başarılı olduğu kadar yetenekli birer birey de oluyorlar.

İBK’da tüm öğrencilerimiz resim, müzik, drama, spor, yüzme, bale, jimnastik vb. derslerin tamamını alırken çok ciddi bir şekilde genel kültür eğitimi de alıyorlar.

İBK’dan mezun olan bir öğrenci dünyaca ünlü ressamları ve resimlerini tanıyor, eserler hakkında yorum yapabiliyor, ünlü müzisyenleri ve klasikleri biliyor, müzik kültürü hakkında bilgi sahibi olarak yorum yapabiliyor. Ayrıca tüm sporların kurallarını ve sporcuların örnek yaşamlarını bilen İLERİ DÜNYANIN öğrencileri olacak şekilde eğitim alıyorlar.